Simpozij o alkoholizmu, kockanju i o modernim ovisnostima

Dana 9. prosinca (petak) u Slavonskom Brodu, u Zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, održan je „4. Brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima“. Voditelj Simpozija, doc.prim.dr.sc.Ante Cvitković, dr.med.spec.epidemiologije, otvorio je Simpozij, pozdravivši prisutne, te se nakon uvodne riječi započelo sa plenarnim predavanjima. Otvorenju je prisustvovao načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak sa suradnicima.

Glavna tema simpozija je „Novo doba – nove ovisnosti“ s obzirom na važnost prevencije alkoholizma, kockanja i modernih ovisnosti. Brojne stručne osobe koje se bave ovom problematikom prisutnima su približili preventivne i terapijske pristupe modernim ovisnostima, te je bilo govora o ranoj intervenciji i detekciji, kao i psihosocijalnom tretmanu djece i mladih.

Plenarno predavanje na temu „Novo doba – nove ovisnosti“ održala je voditeljica Službe za prevenciju MUP-a Sandra Veber, što se nastavilo usmenim prezentacijama. Simpozij je završio diskusijom, evaluacijom i zaključcima.

Obzirom da se kroz svoj rad sa rizičnim ponašanjem i ovisnostima kod mladih susreću i policijski službenici, između ostalih na simpoziju su bili i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske Boris Janč i Darko Dadić, koji su prezentirali poster „Nasilje putem elektroničkih tehnologija“.



Stranica