Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Dana, 31. listopada oko 11,30 sati u Novoj Gradiški, na raskrižju ulica J. Ljubibratića, J. Haulika, Mala i P. Krešimira IV, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Foto: PU brodsko-posavska

Dana, 31. listopada  oko 11,30 sati u Novoj Gradiški, na raskrižju ulica J. Ljubibratića, J. Haulika, Mala i  P. Krešimira IV, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba  teže ozlijeđena.

Do prometne nesreće je došlo kada 79-godišnji vozač  radnog stroja „freze“, koja nije bila registrirana i tehnički pregledana, na raskrižju nije propustio teretno vozilo s kojim je upravljao 44-godišnji vozač i koje mu je nailazilo s njegove desne strane. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela radnog stroja u  stražnji lijevi bočni dio teretnog automobila,  pri čemu je došlo do zanošenja radnog stroja i padanja vozača na asfaltnu površinu. U ovoj prometnoj nesreći  teško je ozlijeđen vozač „freze“,  kojemu je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Protiv vozača „freze“ slijedi odgovarajuća prekršajna prijava i izvješće nadležnom ODO u Slavonskom Brodu.

 Jučer, 01. studenog oko 13,25 sati u Donjim Andrijevcima, u Gupčevoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.

 Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo kada je 47-godišnji vozač osobnog automobila „Opel Tigra“, prilikom pretjecanja osobnog automobila ispred sebe „Ford Fokus“ s kojim je upravljao 63-godišnji vozač, uslijed neprilagođene brzine, desnim bočnim dijelom svog osobnog automobila, udario u stražnji lijevi dio osobnog automobila ispred sebe. Nakon opisanog, došlo je do slijetanja osobnog automobila  „Opel Tigra“ u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika. U ovoj prometnoj nesreći, teške tjelesne ozljede zadobila je putnica u osobnom automobilu „Opel Tigra“,  koja je nakon ukazane liječničke pomoći u  bolnici u Slavonskom Brodu, zadržana na daljnjem liječenju, dok je lake tjelesne ozljede, zadobio putnik u istom automobilu,  koji je nakon pružene liječničke pomoći  pušten kući. Policijski službenici protiv vozača „Opel Tigre“  podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo „izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.



Stranica