Prometovanje preko granice za predstojeće blagdane

Informativni centar Hrvatskog autokluba izvijestio je policiju o zabrani za teretna motorna vozila iznad 7.5 tona u predstojećim danima. Zabrane su bile u nedjelju, 30. listopada, danas (31. listopada) te se spomenuta zabrana odnosi i na dan 1. studenoga, blagdan Svih svetih, u vremenu od 8 do 21 sat. 

Foto: PU brodsko-posavska

Informativni centar Hrvatskog autokluba izvijestio je policiju o zabrani za teretna motorna vozila iznad 7.5 tona u predstojećim danima. Zabrane su bile u nedjelju, 30. listopada, danas (31. listopada) te se spomenuta zabrana odnosi i na dan 1. studenoga, blagdan Svih svetih, u vremenu od 8 do 21 sat. Dakle, na web stranicama HAK-a, u rubrici Granični prijelazi (http://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/), objavljene su obavijesti o zabranama kao i upozorenje na moguće gužve i dugotrajna čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji (poglavito na GP Macelj, Bregana, Rupa i Pasjak).

Stoga, policija upozorava vozače teretnih vozila na zabrane i gužve, te savjetuje da se po mogućnosti teretna vozila, ne šalju u tim  smjerovima zbog spomenutih zabrana i gužvi na graničnim prijelazima.

Zbog radova i rekonstrukcije na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj prometnih traka te su nastale velike gužve u prometovanju. Policija preporučuje korištenje drugih obližnjih graničnih prijelaza te moli za strpljivost i toleranciju.



Stranica