Zapljena robe široke potrošnje

Foto: PU brodsko-posavska

U zajedničkoj suradnji policijskih službenika i djelatnika carine na graničnim prijelazima Policijske uprave brodsko-posavske, jučer je zaplijenjena veća količina razne robe široke potrošnje čiji je promet ograničen.

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac u osobnom automobilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine,  pronađeno je 4204 tableta, odnosno vrećica stimulativnih sredstava (Viagra i sl.). U drugom osobnom automobilu (također BiH registracijskih oznaka) pronađeno je 60 komada lijekova sa popisa opojnih droga za koje 26-godišnjak (državljanin BiH) nije imao odgovarajuću liječničku dokumentaciju. Policijski službenici i djelatnici carine protiv počinitelja prekršaja podnose odgovarajuće prekršajne prijave sukladno nadležnosti rada i odredbama Zakona o provedbi carinskih propisa europske unije i Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, u osobnom automobilu (hrvatskih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 67-godišnji državljanin BiH, pronađeno je 36 kilograma raznog mesa i mesnih prerađevina, a koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši djelatnicima carine. Daljnje postupanje preuzeli su službenici carine.  

Na graničnom prijelazu Slavonskom Brodu, u osobnom automobilu (švicarskih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 35-godišnjak (državljanin Švicarske), policija je oduzela nekoliko desetaka mililitara ulja kanabisa. Policijski službenici protiv 35-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.



Stranica