Prijavio prijevaru

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, potvrdili su sumnju u kazneno djelo prijevare. Naime, policija sumnjiči dva muškarca i dvije žene u dobi od 20, 26, 38 i 39, da su 20. srpnja, došli su dom 58-godišnjaka (10-tak kilometara istočno od Slavonskog Broda), obećavši da će mu pomoći u teškoj financijskoj situaciji.

Foto: PU brodsko-posabska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, potvrdili su sumnju u kazneno djelo prijevare. Naime, policija sumnjiči dva muškarca i dvije žene u dobi od 20, 26, 38 i 39, da su 20. srpnja, došli su dom 58-godišnjaka (10-tak kilometara istočno od Slavonskog Broda), obećavši da će mu pomoći u teškoj financijskoj situaciji. Potom su odveli 58-godišnjaka u poslovnicu telekomunikacijskih usluga na području Požege i nagovorili da potpiše pretplatničke ugovore, što je i učinio.

Osumnjičeni su pritom podigli dva mobitela, koje su ubrzo prodali i novac podijelili. Oštećeni je nakon mjesec dana dobio dva računa od tele-operatera na iznos od nekoliko tisuća kuna te shvatio da je prevaren. Policijski službenici dostavljaju posebno izvješće protiv osumnjičenih općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kao dopunu kaznenim prijavama.



Stranica