Tjedne aktivnosti policije u prometu

Foto: PU brodsko-posavska

U vremenu od 12. do 18. rujna, na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodile se 23 prometne nesreće od kojih 8 s ozlijeđenim osobama (8 osoba lakše ozlijeđeno) te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.  

U okviru tjednih preventivno represivnih aktivnosti policijski službenici su u području prometa utvrdili 647 prekršaja od kojih je 358 prekršaja nepropisnih brzina (241 u naselju i 117 izvan naselja). Najveća utvrđena nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 201 km/h, a najveća u naselju 109 km/h.

Policijski službenici su sankcionirali 18 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola izmjerena u organizmu vozača iznosila je 2.95 promila.

Također je utvrđeno 102 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (92 odrasle osobe, te 10 nepropisnog prijevoza djece), 14 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, neregistrirano vozilo, obveze prema pješacima, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i drugi prekršaji.



Stranica