Pojačani nadzori u području javnog reda i mira

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u prošla dva vikenda  proveli su pojačane nadzore u cilju osiguranja povoljnog stanja sigurnosti povodom početka školske godine, a posebno u cilju zaštite mladih i neprihvatljivih rizičnih čimbenika koji kao takvi generiraju asocijalnim ili delinkventnim ponašanjima sa višestruko štetnim posljedicama. U zajedničkoj suradnji sa turističkom inspekcijom, proveli su pojačane nadzore 18 ugostiteljskih objekata  na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške, kojom prilikom su utvrdili prekršaje iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti iz nadležnosti mjerodavne inspekcije.

Policijski službenici su prilikom provođenja pojačanih nadzora evidentirali 31 aktivnost, odnosno prekršaj iz nadležnosti svoga rada. Pritom su utvrdili 18 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (pijančevanja na javnom mjestu), te su počiniteljima prekršaja izdali adekvatne prijave, odnosno upozorenja. Šest maloljetnika su zatekli u kršenju gradske Odluke o zabrani konzumaciji, nošenju i posjedovanju alkoholnih pića na javnim površinama Slavonskog Broda.

Također su zatekli sedam osoba mlađe od 16 godina iza 23 sata, izvan roditeljskog doma, bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe od roditeljskog povjerenja. Policijski službenici u pozvali roditelje da dođu po svoju djecu te iz upoznali o kršenju odredbi Obiteljskog zakona.

Policijski službenici nastavljaju sa ovakvim preventivno represivnih aktivnostima.



Stranica