Obilježen dan velikih borbi i pogibije hrvatskih branitelja

 Foto: PU brodsko-posavska

U organizaciji Udruge Hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. Brigade - Pukovnije Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije i Općine Stara Gradiška, dana 16. rujna, upriličen je protokol svečanog obilježavanja dana velikih borbi i pogibije većeg broja pripadnika 1. Gardijske brigade - Tigrovi u selu Novi Varoš.

Ovom svečanom protokolu bio je prisutan i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak sa suradnicima, koji je zajedno sa ostalim prisutnim, ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Staroj Gradiški, sudjelovao u polaganju vijenaca, molitvi i paljenju svijeća u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Svečani protokol započeo je okupljanjem uzvanika u Novom Varošu, gdje su položeni vijenci i održana molitva kod spomenika poginulom branitelju Božidaru Glodiću. Potom su položeni vijenci, zapaljene svijeće i održana molitva kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Staroj Gradiški. Nakon toga je služena Sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u crkvi Sv. Mihaela Arkanđena u Staroj Gradiši i komemoracija u Sali općine Stara Gradiška.



Stranica