Europski tjedan mobilnosti

Foto: PU brodsko-posavska

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, danas (16. rujna), u vremenu od 11 do 13 sati, na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, u Slavonskom Brodu, u organizaciji i zajedničkoj suradnji Europskog doma Slavonski Brod, Razvojne agencije Slavonskog Broda, odgojno obrazovnim institucijama i udrugama, provedene su razne promotivne i druge aktivnosti, kojima se promovira i aktivno zalaže za održivo kretanje i mobilnost svih građana. U ovom projektu sudjeluje i Policijska uprava brodsko-posavska, koja sudjeluje i u drugim sličnim preventivnim projektima, kao što su: „Zdrav za 5!“, „Živim život bez nasilja“, koje se na području Policijske uprave brodsko-posavske, provode se kontinuirano već dužni niz godina. 

Policijski službenici su dali svoj doprinos prezentirajući, te dijeleći promidžbene materijale koji se odnose na spomenute aktivnosti.

Također su u vožnji biciklima sudjelovali i policijski službenici, te ih sve veći broj inače svakodnevno koristi bicikl ili javni prijevoz prilikom dolaska i odlaska na posao, a na takav način svojim primjerom ukazuju na zdrav način života, te potiču druge građane na aktivnosti kojima će doprinijeti čistom okolišu bez zagađenja.

Cilj ove manifestacije je ojačati svijest građana o zdravom načinu života te povećati aktivnosti usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstava javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza. 
 



Stranica