Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Foto: MUP

U vremenu od 5. do 11. rujna, u cilju poboljšanja stanja sigurnosti, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su proveli preventivno represivne aktivnosti u području prometa.

U spomenutom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 20 prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osobe teško ozlijeđena i 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U okviru preventivno represivnih aktivnosti policijski službenici su utvrdili 615 prekršaja. Od toga se 271 prekršaj odnosio na nepropisne brzine i to 241 prekršaj nepropisnih brzina u naselju i 30 prekršaja nepropisnih brzina izvan naselja. Najveća utvrđena nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 213 kilometara na sat, a najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 106 kilometara na sat. Za upravljačem vozila zatečeno je 17 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola koja je očitana u organizmu vozača bicikla iznosila je 2.18 promila. Utvrđeno je 78 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (67 odrasle osobe, 11 nepropisan prijevoz djece). Nadalje su po brojnosti zastupljeni prekršaji pretjecanja i obilaženja (31), korištenja mobitela tijekom vožnje (29), prekršaji obveze vozača prema pješacima (12), te su utvrđeni i drugi prekršaji kao što su: istek važenja prometne dozvole, tehnička neispravnost, prekršaji pješaka, vožnja bez položenog ispita, nepoštivanje prednosti prolaska i dr.



Stranica