Aktivnosti prometne policije u proteklom tjednu

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 22. do 29. kolovoza, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 518 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine 314 prekršaja, od kojih 171 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 163 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (32-5), 14 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te oduzimanja prednosti prolaza (12-2), tri (3) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (1-2), sedam (7) prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (5-2), tri (3) prekršaja mopeda i motocikla zbog prekršaja ne korištenja svjetala, šest (6) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodilo se 19 prometnih nesreća od kojih 13 s materijalnom štetom i šest (6) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže i sedam osoba lakše ozlijeđene.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 24. kolovoza na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 224 km/h (30-godišnjak iz Slavonskog Broda), a u naselju 117 km/h, 27. kolovoza u Bukovlju (30-godišnjak iz Korduševaca) dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 1,86 promila, izmjerena 26. kolovoza u Slavonskom Brodu, kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.
 



Stranica