Kazneno prijavljen zbog ilegalnog posjedovanja oružja

Foto: Ilustracija

Zbog sumnje u nezakonito posjedovanje oružja policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su u četvrtak, 29 srpnja proveli kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Slavonskog Brodu u sklopu kojeg je nalogom suda provedena pretraga stana kojeg koristi osumnjičeni.

Pretragom su pronađene dvije ručne bombe i nekoliko stotina streljiva raznih kalibara dok je prije pretrage osumnjičeni policiji predao i metalni dio pancirne granate od 125 mm.

Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostavit kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 

Podsječamo građane na akciju "Manjeoružja - manje tragedija"  u sklopu koje građani neće odgovarati kazneno niti prekršajno ako se dragovoljno riješe oružja. Napominjemo da radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih, građani sami  ne donose oružje u policiju već je potrebno samo nazvati policiju na broj 192, policijski službenici će doći na traženu adresu i na siguran način preuzeti oružje i minskoeksplozivna sredstva. Više o spomenutoj akciji, građani mogu saznati pozivom na besplatan broj telefona 08008892.



Stranica