Održana redovna konferencija za novinare

Danas je u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj održana redovna konferencija za novinare, na kojoj je glasnogovornica upoznala predstavnike medija o stanju sigurnosti za 6 mjeseci uz usporedbu sa stanjem sigurnosti u 6 mjeseci prošle godine. Stanje sigurnosti je ocijenjeno povoljnim.

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj održana redovna konferencija za novinare, na kojoj je glasnogovornica upoznala predstavnike medija o stanju sigurnosti za 6 mjeseci uz usporedbu sa stanjem sigurnosti u 6 mjeseci prošle godine. Stanje sigurnosti je ocijenjeno povoljnim.  Istaknula je povećanje postotka razriješenosti kaznenih djela, trendove porasta kaznenih djela, odnosno trendove smanjenja, te područja u kojima će policijski službenici pojačano postupati. 

Glasnogovornica se posebno osvrnula na prometnu problematiku, iznijevši statistiku vezano uz prometne nesreće i poginule osobe, te vezano uz to faktor sigurnosti nepropisna brzina uslijed koje su vozači čineći i druge prometne prekršaje prouzrokovali prometne nesreće. Pritom je uputila apel i upozorenje svim sudionicima u prometu na obveze poštivanja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

U nastavku je spomenula dva slučaja krađe, koja su se dogodila tijekom vikenda, na odmorištima uz autocestu A3, kod Okučana i Lužana, pri čemu su nepoznate osobe iskoristile nepažnju stranih državljana te im iz otvorenih osobnih automobila ukrali novac i druge vrijedne predmete. Pritom je uputila niz korisnih savjeta i upozorenja građanima, kako se zaštititi od krađa, i provalnih krađa tijekom godišnjih odmora, tijekom samog putovanja, te također na plaži, bazenima i drugim kupalištima.

Također je izvijestila o količinama dragovoljno predanog oružja za šest mjeseci uz usporedbu na količine dragovoljno predanog oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva u istom razdoblju prošle godine.



Stranica