Bez položenog vozačkog i pijan u prometu skrivio nesreću s devet ozlijeđenih

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 14. srpnja oko 22 sata u naselju Gromačnik na kolniku ulice Franje Tuđmana dogodila se prometna nesreća u kojoj je pet osoba teže i četiri lakše ozlijeđene.

Do nesreće je došlo kada je 25-godišnjak s područja općine Sibinj pod utjecajem alkohola (0,89 promila) sa osobnim automobilom SB registracija skrivio nesreću. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a s njim u vozilu kao putnik nalazio se i 27-godišnjak iz Sibinja. Automobil se kretao kroz naselje Gromačnik, kolnikom ulice Franje Tuđmana od zapada prema istoku i u jednom trenutku prešao na prometni trak za vozila iz suprotnog smjera te prednjim lijevim djelom automobila udario u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila jedne auto škole iz Slavonskog Broda, kojim je upravljala 18-godišnjakinja (kandidat za vozača) pored koje se nalazio 33-godišnji instruktor vožnje iz Slavonskog Broda. Nakon toga u daljnjem kretanju automobil je prednjim djelom udario u osobni automobil, požeških registracija, kojim je upravlja 43-godišnjakinja, a koji se kretao iza vozila auto škole i u kojem se nalazilo četvero putnika u dobi od 19 (M), 23 (Ž), 29 (Ž) i 43 (M) godine, svi s područja Požege i Pleternice.

U ovoj prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 25-godišnji vozač koji je skrivio nesreću, 27-godišnji suvozač iz istog vozila, tri osobe iz automobila požeških registracija u dobi od 23 (Ž), 29 (Ž), i 43 (M) godina. Lakše su ozlijeđene dvije osobe iz automobila požeških registracija u dobi od 19 (M) i 43 (Ž, vozačica) godine te 33-godišnji instruktor vožnje i 18-godišnja kandidatkinja za vozača iz vozila auto škole. Svim ozlijeđenim liječnička pomoć pružena je u bolnici u Slavonskom Brodu.

Za vrijeme očevida županijska cesta 4202 na kojoj se dogodila prometna nesreća bila je zatvorena za promet od 22,15 sati do 00,20 sati iza ponoći te se promet usmjeravao na alternativne pravce.

Policija će protiv 25-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te ga prekršajno procesuirati za upravljanje prije stjecanja prava i vožnje pod utjecajem alkohola. 



Stranica