U kružnom toku teže ozlijeđen biciklist

Foto: Ilustracija

U srijedu, 13. srpnja oko 22 sata u Slavonskom Brodu na kružnom toku raskrižja Vukovarske ulice i ulice Petra Krešimira IV dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Do nesreće je došlo kada je 19-godišnjak sa osobnim automobilom SB registracija od istoka iz ulice Petra Krešimira ušao u raskrižje (kružni tok) s ulicom Vukovarskom, a da nije propustio 47-godišnjeg biciklistu, koji je imao prednost prolaza u raskrižju, a kretao se uz desni rub kolnika Vukovarskom od juga prema sjeveru bez reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke opreme te tom prilikom nije koristio biciklističku stazu koja se proteže s istočne strane kolnika. Biciklist je u namjeri da izbjegne prometnu nesreću odnosno udar u osobni automobil pao na kolnik zajedno s biciklom i pri tome zadobio teške tjelesne ozljede. Liječnička pomoć pružena mu je u bolnici u Slavonskom Brodu.

Policija će protiv vozača osobnog automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a za biciklistu prekršajne sankcije zbog ne korištenja reflektirajuće biciklističke opreme i ne korištenja biciklističke staze. 



Stranica