Prometna nesreća u novom podvožnjaku

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 10. srpnja oko 3 sata u jutro u novom podvožnjaku Osječke ulice u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom nakon koje su vozač i vozilo napustili mjesto nesreće.

Policijski službenici Postaje prometne policije su proveli kriminalističko istraživanje temeljem kojeg je obavljen očevid na mjestu prometne nesreće (tragovi i oštećenja). U sklopu kriminalističkog istraživanja u utorak, 12. srpnja oko 16,30 sati policija je temeljem prikupljenih saznanja pronašla osobu za koju se sumnja da je sudjelovala u ovoj prometnoj nesreći te ga ispitala u svojstvu osumnjičenika. Očevid je obavljen i na automobilu za koji se sumnja da sudjelovao u prometnoj nesreći.

Na osnovu provedenog kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak iz Slavonskog Broda je osumnjičen da je u nedjelju, 10 srpnja upravljao osobnim automobilom, SB registracija nepropisnom brzinom u naselju (velik zaustavni put tragova kočenja) uslijed čega je u podvožnjaku u Osječkoj ulici izgubio nadzor nad automobilom, kojim se kretao iz smjera juga prema sjeveru. Automobil je zatim desnim kotačima udario u betonski rubnik s desne strane podvožnjaka i prešao preko rubnika te desnim bočnim djelom vozila udario istočni zid podvožnjaka gdje je oštetio svjetlosne oznake na rubniku. Automobil je potom u nekontroliranom kretanju (blokiranih kotača) prešao na suprotnu stranu kolnika i prednjim lijevim kotačem udario u zapadni rubnik kolnika, nakon čega se zaustavio prednjim djelom okrenut u smjeru sjevera.

S vozačem u vozilu su se nalazile još dvije muške osobe u dobi od 26 i 23 godine. U ovoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Nakon prometne nesreće 26-godišnjak je s vozilom napustio mjesto nesreće i o tome nije obavijestio policiju niti oštećenu osobu (vlasnika cestovne infrastrukture), a niti je ostavio podatke o sebi i vozilu. Policija će 26-godišnjeg vozača osobnog automobila, zbog počinjenih prekršaja (brzina), uzrokovanja prometne nesreće i napuštanja mjesta nesreće prekršajno procesuirati. 



Stranica