Tjedne aktivnosti policije u prometu

Foto: PU brodsko-posavska

Prometna policija je u proteklom tjednu od 27. lipnja do 3. srpnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu evidentirala je 630 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine, 466 prekršaja. Evidentirano je 42 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa (6 prekršaja nepropisnog prijevoza djece), 14 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji (istek važenja prometne dozvole, neregistrirano vozilo, vožnje bez položenog ispita i sl.).

Dogodilo se 26 prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom, 17 s materijalnom štetom i 8 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena, dok je 8 osoba lakše ozlijeđeno.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena na autocesti iznosila je 227 km/h, a u naselju (G. Vrba) 103 km/h. Najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača, iznosila je 2.67 promila.



Stranica