Građani odlučili dragovoljno predati oružje

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer (28. lipnja), dvoje građana sa područja Slavonskog Broda odlučilo se na dragovoljnu predaju oružja i pozvalo policiju.

U prvom slučaju građanin je u podrumu obiteljske kuće pronašao pištolj TT, cal. 7.62 milimetara sa pripadajućim spremnikom i pušku „pumpericu“, što je pripadalo njegovom pokojnom ocu.

U drugom slučaju građanin je prilikom čišćenja šupe pronašao automatsku pušku CZ M70, cal. 7,62 x 39 milimetara sa četiri komada pripadajućih spremnika i 120 komada streljiva 7,62 x 39 milimetara. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su oružje i streljivo na siguran način.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani imaju mogućnost policiji dragovoljno predati oružje u neograničenom vremenu bez straha od kažnjavanja. Policija podsjeća građane da nikako sami ne donose oružje u policiju iz sigurnosnih razloga, već nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, pozovu policiju na 192, te će policija doći na mjesto koje pozivatelj navede i na siguran način preuzeti oružje.



Stranica