Suzbijanje rizičnih ponašanja mladih

Tijekom travnja u dane vikenda, dana 15./16., 22./23., 29./30. travnja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su pojačane preventivno represivne aktivnosti usmjerene na suzbijanje rizičnih ponašanja mladih. Cilj ovih aktivnosti je osiguranje povoljnog stanja sigurnosti radi zaštite mladih 
 

Foto: PU brodsko-posavska

Tijekom travnja u dane vikenda, dana 15./16., 22./23., 29./30. travnja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su pojačane preventivno represivne aktivnosti usmjerene na suzbijanje rizičnih ponašanja mladih.

Cilj ovih aktivnosti je osiguranje povoljnog stanja sigurnosti radi zaštite mladih od neprihvatljivih rizičnih čimbenika koji kao takvi generiraju asocijalna i delinkventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama.

Policijski službenici su u suradnji sa turističkim inspektorom i inspektorom rada, proveli ciljane preventivno represivne aktivnosti u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Tom prilikom su pojačano nadzirali 12 ugostiteljskih objekata, te utvrdili 8 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od toga 6 prekršaja pijančevanja na javnim mjestima i površinama, te 2 prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Također su utvrđena 2 prekršaja iz Zakona o zlouporabi droga. Suprotno odredbama Obiteljskog zakona, 9 osoba mlađih od 16 godina zatečeno je u zabranjenim noćnim izlascima poslije 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje.



Stranica