Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, za vikend se dogodile dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene. U jednom slučaju riječ je o udaru osobnog automobila u biciklisticu, a u drugom naletu osobnog automobila na dječaka koji je pretrčavao kolnik.

Foto: Ilustracija

Dana 16. travnja, oko 10 sati, u Slavonskom Brodu u Osječkoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 62-godišnja biciklistica teško ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo, jer se 60-godišnjak upravljajući osobnim automobilom iz dvorišta kretao unatrag, udarivši u vozačicu bicikla koja se nepropisno biciklom kretala nogostupom iako se u blizini nalazi biciklistička staza. Pritom je 62-godišnja biciklistica pala na tlo teško se ozlijedivši. Ozlijeđenoj ženi je ukazana liječnička pomoć nakon koje je zadržana na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 60-godišnjaka podnose kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv 62-godišnjakinje podnose prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dana 17. travnja, oko 12.35 minuta u Slavonskom Brodu u Ulici I. Belostenca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen šestogodišnjak. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo, jer je 24-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom krećući se brzinom za 10 do 20 km/h, većom od prometnim znakom dopuštene brzine (50 km/h). Pritom je vozilom udarila dječaka koji je u tom trenutku pretrčavao ulicu. Šestogodišnjak je teško ozlijeđen, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici Dr. „Josip Benčević“. Policijski službenici protiv 24-godišnjakinje dostavljaju kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.



Stranica