Pronalazak ubojitih sredstava

Dana 16. travnja, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u dva slučaja su intervenirali po dojavi građana, te na siguran način preuzeli pronađena ubojita neeksplodirana sredstva. U prvom slučaju, građanin iz Novog Varoša je dojavio, da je oko 12.20 minuta prilikom čišćenja poljoprivredne površine  

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 16. travnja, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u dva slučaja su intervenirali po dojavi građana, te na siguran način preuzeli pronađena ubojita neeksplodirana sredstva. U prvom slučaju, građanin iz Novog Varoša je dojavio, da je oko 12.20 minuta prilikom čišćenja poljoprivredne površine u blizini Gređana pronašao ubojita sredstva vojnog porijekla. Utvrđeno je da je riječ o 21 minobacačkoj mini M 73, kalibra 60 milimetara. U drugom slučaju, oko 12.50 minuta, djelatnik Holdinga „Đuro Đaković“, u Slavonskom Brodu prilikom čišćenja prostora tvrtke, pronašao je ubojito sredstvo. Utvrđeno je da se radi o topničkom zrnu 40 milimetara.

Policija poziva građane da pronađena ubojita sredstva ne diraju već odmah obavijeste policiju na broj 192, te će na mjesto pronalaska biti upućeni stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, radi preuzimanja oružja i eksplozivnih sredstava na siguran način. Policija također podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i dragovoljnu predaju oružja bez straha od kažnjavanja.



Stranica