Prometna nesreća u Gornjoj Vrbi

Foto: PU brodsko-posavska

U utorak, 15. ožujka oko 12 sati u Gornjoj Vrbi na kolniku ulice Vrbskih žrtava dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Osobni automobil, SB registracija, kojim je upravljao 35-godišnjak iz Slavonskog Broda kretao se kolnikom ulice Vrbskih žrtava od zapada u smjeru istoka, a istim kolnikom iz suprotnog smjera kretao se osobni automobil, SB registracija, kojim je upravljao 24-godišnjak s područja općine Klakar. Vozač osobnog automobila (35), koji je dolazio iz smjera zapada je započeo skretanje preko pune uzdužne linije u lijevo u smjeru kolnog ulaza na sjevernoj strani kolnika, a da nije propustio vozilo iz suprotnog smjera koje je zadržavalo smjer kretanja (kojim je upravljao 24-godišnjak). Tom prilikom je automobil koji je zadržavao smjer kretanja prednjim lijevim djelom udario u prednji dio automobila koji je započeo skretanje te potom uslijed udara prešao na površinu sa sjeverne strane i prednjim desnim bočnim djelom udario u nadstrešnicu autobusnog stajališta, a potom u daljnjem kretanju prednjim djelom udario i probio zidanu ogradu ispred jedne kuće.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 24-godišnji vozač dok je 35-godišnji vozač koji je započeo skretati prema kolnom ulazu zadobio teške tjelesne ozlijede.

Policija će zbog počinjenih prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću prekršajno prijaviti 35-godišnjaka. 



Stranica