Teška krađa i prikrivanje

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje vrpolje su proveli kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja općine Velika Kopanica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa.

Mladića se sumnjiči da je od prosinca 2015. do polovine mjeseca veljače ove godine iz pomoćnog objekta jedne obiteljske u Velikoj Kopanici otuđio jednu traktorsku kosilicu, četiri bušilice, dvije ubodne pile, jedan trimer za travu, jednu motornu pilu za rezanje drva, četiri auto gume s aluminijskim felgama te više komada raznog alata čime je oštetio 69-godišnjeg vlasnika za više desetaka tisuća kuna. Policija je od njega pronašla i uz potvrdu oduzela jedan dio ukradenih predmeta.

U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanje osumnjičen je 22-godišnjak s područja općine Oprisavci, kojeg se sumnjiči da je ukradene predmete kupovao od mladića osumnjičenog za tešku krađu i prodavao putem oglasa na Internetu.

Policija će za 19-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo teška krađa, a za 22-godišnjaka kaznenu prijavu za kazneno djelo prikrivanje. 



Stranica