Prometna Učilica - rezultati natjecanja 2015./2016.

Foto: PU brodsko-posavska

U ponedjeljak, 25. siječnja 2016. godine u 12 sati u prostorijama Osnovne škole Dragutin Tadijanović u Slavonskom Brodu svečano su uručene nagrade za postignute rezultate u „Prometnoj Učilici“.

Od 1. listopada do 30. studenog 2015. godine održano je 7. državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa – Prometna Učilica. Prometna Učilica je predstavljena u prosincu 2007., a prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovnih škola te omogućava učenicima upoznavanje s prometnim propisima i pravilima kao i osnovama prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu. Cilj Prometne Učilice je podizanje razine prometne kulture već od najranije dobi, kontinuiranim obrazovanjem djece, kao preventivnom mjerom u sprečavanju stradanja djece u prometu.

U ovom 7. državnom natjecanju sa područja Brodsko-podravske županije, sudjelovalo je 18 osnovnih škola sa 631 učenikom. Kako su i ranije učenici i osnovne škole ove županije sa svojim učiteljima, koji su ih vodili postizali izvrsne rezultate isto se dogodilo i na ovom natjecanju Osnovnoj školi Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda.

Prvu nagradu, smartphone osvojilo je troje učenika ove škole i to: Nikolina Katavić, 5.A razred, Mia Gerčko, 7.A razred i Antonio Radoš, 8.A razred. Drugu nagradu, bicikli i kacigu je osvojilo još troje učenika ove škole i to: Tin Gere, 4.B razred, Irma Samardžić, 6.B razred i Lucija Mišković iz 7.A razreda.

Jednodnevni izlet po slobodnom izboru kao najuspješniji razred osvojio je 7.A razred Osnovne škole Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda, a ova osnovna škola svrstala se među tri najuspješnije osnovne škole koje su kao nagradu dobile prijenosno računalo. Nagradu, Tablet PC, kao voditelj najuspješnijeg razrednog odjeljenja osvojila je učiteljica Slavica Danilović, također iz ove osnovne škole.

Ravnateljica škole Ana Blagović, prije uručenja nagrada pozdravila je nazočne i održala kratak govor napomenuvši kako dijeli sa roditeljima i učenicima ponos i zadovoljstvo zbog postignutih rezultata. Kvalitetna suradnja je i dovela do ovako dobrih rezultata, te je zahvalila sudionicima, organizatorima, sponzorima i svima koji su dali svoj doprinos.

Kratki presjek rezultata Prometne učilice, za područje cijele Republike Hrvatske, s posebnim osvrtom na Brodsko – posavsku županiju prezentirao je Mario Rezo, voditelj Prometne Učilice i djelatnik tvrtke Mojtelekom.

Zamjenik načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ivica Ostrun, također je pozdravio sve nazočne, čestitao najuspješnijim učenicima, razredu i školi, te zahvalio na odličnoj dosadašnjoj suradnji. Učenicima je zaželio puno uspjeha ubuduće, te naglasio da će policijski službenici i dalje biti na raspolaganju, kao što su bili do sada. 

Nakon prigodnog programa koji su pripremili učenici Osnovne škole Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda, učenicima su podijelite zaslužene nagrade, a uručili su im, Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, zamjenik načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Ivica Ostrun, voditelj Prometne Učilice Mario Rezo i ravnateljica Ana Blagović.
 



Stranica