Prevario 58-godišnjakinju za mobitele i pretplatu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara.

On je osumnjičen da je tijekom mjeseca srpnja prošle godine na autobusnom kolodvoru u Slavonskom Brodu prišao 58-godišnjakinji s područja Nove Kapele te joj ponudio na korištenje namješten stan u Slavonskom Brodu ako mu ona zauzvrat kupi mobitel na što je žena i pristala. Nakon toga je ženu odvezao do poslovnice jedne telekomunikacijske mreže u Slavonskom Brodu gdje je ona na svoje ime sklopila pretplatnički ugovor o korištenju telekomunikacijskih usluga i kupila jedan mobitel na rate te ga predala osumnjičenom. Osumnjičeni ju je potom odvezao u Đakovo gdje je ona ponovila isti postupak u drugoj telekomunikacijskoj mreži te i drugi mobitel i sim karticu predala osumnjičenom koji se obvezao plaćati račune.

Kada se vratila kući žena je u više navrata bezuspješno pokušala kontaktirati osumnjičenog na broj koji joj je dao te je shvatila da je prevarena.

Policija će protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo prijevara. 



Stranica