Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 4. do 10. siječnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 307 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (137), od kojih 46 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 91 prekršaj nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Zabilježeno je 44 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (18-2), pet prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, šest (6) prekršaja nekorištenja svjetala danju i drugi prekršaji.

Dogodilo se 17 prometnih nesreća od kojih 16 s materijalnom štetom i jedna (1) s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije (2) osobe lakše ozlijeđene.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je na autocesti A3, 9. siječnja, a iznosila je 202 km/h (50-godišnji njemački državljanin), a u naselju, 9. siječnja u naselju Trnjani (89 km/h, 73-godišnjak iz Slavonskog Broda), dok je najveća koncentracija alkohola od 1,36 promila, očitana također 9. siječnja u Slavonskom Brodu, ulica Josipa Rimca, kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.
 



Stranica