Na novu godinu bacio ručnu bombu koja ga teško ozlijedila

Foto: Ilustracija

U novogodišnjoj noći, 1. siječnja, oko 10 minuta iza ponoći u Starom Topolju došlo je do ozljeđivanja jedne osobe uslijed eksplozije ručne bombe. Oko 6 sati toga jutra 79-godišnji muškarac iz Starog Topolja zatražio je liječničku pomoć te je po djelatnicima Hitne medicinske pomoći Slavonski Brod dovezen na Odjel kirurgije, Opće bolnice u Slavonskom Brodu gdje je podvrgnut operativnom zahvatu, a ozljede su mu okvalificirane kao teške tjelesne ozlijede.

Policija je na mjestu nesreće obavila očevid i provela kriminalističko istraživanje na osnovu kojeg je 79-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom jer je poslije ponoći izašao na dvorište svoje obiteljske kuće i aktivirao ručnu bombu M52, kojom prilikom je ozlijeđen od krhotine tijela ručne bombe.

Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 79-godišnjak policija je pronašla još četiri ručne bombe, koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Policija će protiv 79-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 



Stranica