Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 21. do 27. prosinca, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 532 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (264), od kojih 126 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 138 prekršaj nepropisne brzine izvan naselja. Evidentiran je 51 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 36 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (34-2), devet prekršaja vožnje bez položenog ispita i vožnje pod zabranom (6-3), osam (8) prekršaja nekorištenja svjetala danju i drugi prekršaji kao nepropisno pretjecanje i obilaženje, nepoštivanje prednosti prolaska, istek važenja prometne dozvole, neregistrirano vozilo i drugi prekršaji.

Dogodilo se 32 prometne nesreće od kojih 23 s materijalnom štetom i devet (9) s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije (2) osobe teže i 13 osoba lakše ozlijeđeno.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je na autocesti A3, 23. prosinca, a iznosila je 201 km/h (39-godišnji državljanin Njemačke), a u naselju, 25. prosinca u Slavonskom Brodu, Vukovarska ulica (106 km/h, 25-godišnjak iz Slavonskog Broda), dok je najveća koncentracija alkohola od 2,48 promila, očitana 22. prosinca u Gromačniku, kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Sibinja.
 



Stranica