Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 14. do 20. prosinca, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 520 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (236), od kojih 155 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 81 prekršaj nepropisne brzine izvan naselja. Evidentiran je 31 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježen je 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (40-1), 11 prekršaja vožnje bez položenog ispita i vožnje pod zabranom (7-4), četiri (4) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, pet (5) prekršaja nekorištenja svjetala danju i drugi prekršaji kao nepropisnog pretjecanje i obilaženje, nepoštivanja prednosti prolaska, istek važenja prometne dozvole, neregistrirano vozilo i drugi prekršaji.

Dogodilo se 30 prometnih nesreća od kojih 21 s materijalnom štetom i devet (9) s ozlijeđenim osobama u kojima je šest (6) osoba teže i 12 osoba lakše ozlijeđeno.

Tijekom vikenda na području Nove Gradiške i Vrpolja prometna policija je provodila i akcije „Alkohol“. U tom razdoblju zabilježeno je 253 prekršaja, od kojih 135 prekršaja nepropisne brzine, 22 prekršaja upravljanje pod utjecajem alkohola i 96 drugih prekršaja.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je na autocesti A3, 20. prosinca,a iznosila je 245 km/h (31-godišnji državljanin Kosova), a u naselju, 16. prosinca u Starom Slatiniku (96 km/h, 26-godišnjak iz Slavonskog Broda), dok je najveća koncentracija alkohola od 2,01 promila, očitana 19. prosinca u 00,20 sati u Slavonskom Brodu, kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.
 



Stranica