Preventivno represivna akcija "Mobitel i pojas"

Foto: Ilustracija

U utorak, 15. prosinca 2015. godine od 7 do 15 sati, Postaja prometne policije Slavonski Brod na području svoje nadležnosti provela je preventivno represivnu akciju „Mobitel i pojas“ s ciljem podizanja razine sigurnosti i prometne kulture, a radi smanjenja prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane ne korištenjem sigurnosnog pojasa, dječje sjedalice (ako ne koristi ili dijete nije pravilno fiksirano u njoj) te nepravilnim korištenjem mobitela za vrijeme vožnje. 

S obzirom da je prometna policija svojim ranijim aktivnostima postigla značajan napredak u korištenju sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima u ovoj akciji naglasak je bio na stjecanje navike korištenje sigurnosnog pojasa za putnike na stražnjim sjedalima. 

Tijekom trajanja akcije policija je kontrolirala 63 vozila te tom prilikom zabilježila 16 prekršaja od kojih 13 za ne korištenje sigurnosnog pojasa i tri (3) prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Tom prilikom prometna policija je izdala 11 pisanih upozorenja.
 



Stranica