Dani tehničke ispravnosti vozila 2015.

Od 23.studenog (ponedjeljak) do 28.studenog (subota) 2015. godine provesti će se preventivno-sigurnosna akcija u prometu pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2015“. Akcija ima isključivo edukativno i preventivno-sigurnosti karakter
 

Foto: Ilustracija

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, na području cijele Republike Hrvatske, provesti će se preventivno-sigurnosna akcija u prometu pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2015“. Akcija ima isključivo edukativno i preventivno-sigurnosti karakter a provoditi će se od 23.studenog (ponedjeljak) do 28.studenog (subota) 2015.

Akcija se sastoji od besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, a temelji se na poticanju što većeg broja vozača da se preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti vlastitog vozila te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. 

Vozači se u akciju mogu uključivati dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će im se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.
 



Stranica