Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 9. do 15. 11., na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 416 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (208). Evidentirano je 49 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaja nepropisnog prijevoza djece (25-10), sedam (7) prekršaja isteka važenja prometne dozvole i neregistrirano vozilo (3-4), dva (2) prekršaja vezano uz obveze vozača prema pješacima, dva (2) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, 14 prekršaja nekorištenja svjetala danju, 10 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te nepoštivanja prednosti prolaska (6-4), pet (5) prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, tri (3) vožnje pod zabranom i drugi prekršaji.

Dogodile su se 22 prometne nesreće od kojih 15 s materijalnom štetom i sedam (7) s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba lakše i dvije (2) teže ozlijeđene. 


Najveća nepropisna brzina izvan naselja, utvrđena je na autocesti A3 (201 km/h), a u naselju (96 km/h) u naselju Sapci, dok je najveća koncentracija alkohola (u Slavonskom Brodu, Svačićeva bb) očitana u organizmu 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 3,00 promila.
 



Stranica