Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 2. do 8. 11., na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 436 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (235). Evidentirano je 26 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježen je 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaja nepropisnog prijevoza djece (30-1), 12 prekršaja isteka važenja prometne dozvole i jedno neregistrirano vozilo, dva (2) prekršaja vezano uz obveze vozača prema pješacima, pet (5) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, devet (9) prekršaja nekorištenja svjetala danju, osam (8) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te nepoštivanja prednosti prolaska (5-3), jedan (1) prekršaj upravljanja vozilom bez položenog ispita, tri (3) vožnje pod zabranom i drugi prekršaji.

U ovom razdoblju dogodilo se 19 prometnih nesreća od kojih 13 s materijalnom štetom i šest (6) s ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba lakše ozlijeđen. 

Najveća nepropisna brzina izvan naselja, utvrđena je na autocesti A3 (199 km/h), a u naselju (103 km/h) u Garčinu, dok je najveća koncentracija alkohola (u Okučanima, ulica Stjepana Radića) očitana u organizmu 52-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Okučana, a iznosila je 2,59 promila.
 



Stranica