Održana konferencija za medije

U prostorijama Policijske uprave brodsko-posavske, Ivana Mažuranića 9., danas u 12 sati održana je konferencija za medije na kojoj je policijski službenik za odnose s javnošću upoznao novinare sa stanjem sigurnosti tijekom proteklog vikenda, rezultatima  

Foto: Ilustracija

U prostorijama Policijske uprave brodsko-posavske, Ivana Mažuranića 9., danas u 12 sati održana je konferencija za medije na kojoj je policijski službenik za odnose s javnošću upoznao novinare sa stanjem sigurnosti tijekom proteklog vikenda, rezultatima pojačanih preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama o razdoblju od 12. do 18. listopada. Govorio je i o stanju sigurnosti u proteklih devet mjeseci uz usporedbu s istim razdobljem prošle godine. Posebno su istaknuti bitni pokazatelji kao približno jednak broj kaznenih djela i riješenost, smanjenje težih kaznenih kao što su razbojništva, ubojstva i pokušaji ubojstava, povećana detekcija kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i kriminaliteta droga. Neki pokazatelji su u blagom porastu, ali bez većih odstupanja kao npr. prometne nesreće. 

Na tematskom djelu konferencije glasnogovornica Kata Nujić je govorila o novoj aplikaciji dojava, kojom građani mogu sa svojih pametnih telefona slati fotografije i opis događaja za koje smatraju da su nezakoniti. Također je u tematskom djelu upoznala novinare sa rezultatima akcije Manje oružja – manje tragedija i dragovoljnoj predaji oružja od građana u proteklih devet mjeseci.
 



Stranica