Održana radionica povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovanja ljudima

Foto: PU brodsko-posavska

U četvrtak, 16. listopada 2015. godine, Policijska uprava brodsko-posavska je povodom međunarodnog dana borbe protiv trgovanja ljudima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Novoj Gradiški održala radionicu s učenicima drugih i trećih razreda. Na radionici je sudjelovalo 60 učenika zajedno sa svojim profesorima. Radionicu su proveli policijski službenici Dalibor Tutić iz Službe kriminalističke policije i policijski službenik za prevenciju Darko Dadić iz Ureda načelnika Policijske uprave Brodsko-posavske te kontakt policajac Policijske postaje Nova Gradiška Tomislav Marković.

Učenicima je u sklopu radionice prikazan edukativni film na temu trgovanja ljudima, educirani su o pojavnim oblicima trgovanja ljudima i preventivnim mjerama kako ne bi došli u situaciju da i sami postanu žrtve trgovine ljudima.

Po završetku radionice učenici su se aktivno uključili u radionicu kroz postavljanje niza pitanja čime su na praktičan način usvojili znanja o oblicima trgovanja ljudi i zaštiti od takvih pojavnih oblika kriminaliteta.
 



Stranica