Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Foto: Informacija

Prometna policija je od 5. do 11. listopada, na području Policijske uprave brodsko-posavske, poduzela preventivno represivne aktivnosti u prometu na cestama radi smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

U ovom razdoblju utvrđeno je 469 prekršaja, od čega se najviše prekršaja (254) nepropisne brzine. Evidentirano je 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili droga. Zabilježeno je 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaja nepropisnog prijevoza djece (26-1), sedam (7) prekršaja vezano uz obveze vozača prema pješacima, sedam (7) prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, osam (8) vožnja pod zabranom, 18 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te upravljanja vozilom bez položenog ispita (12-6). Zabilježeni su i ostali prekršaji kao što je nepoštivanje prednosti prolaska, neregistrirano vozilo, tehnička neispravnost i sl.

Dogodilo se 26 prometnih nesreća od kojih 18 s materijalnom štetom i osam (8) s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i osam osoba lakše ozlijeđeno. Policijski službenici će i u narednom razdoblju provoditi preventivno represivne aktivnosti u području prometa.



Stranica