Četiri osobe uhićene zbog provale u kuću

Policijski službenici Policijske postaje Okučani, dana 7. listopada, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, policija sumnjiči trojicu muškaraca u dobi od 23, 24 i 32 i 20-godišnjakinju iz Bosne i Hercegovine da su dana, 6. listopada, oko  

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Okučani, dana 7. listopada, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe.  Naime, policija sumnjiči trojicu muškaraca u dobi od 23, 24 i 32 i 20-godišnjakinju iz Bosne i Hercegovine da su dana, 6. listopada, oko 19.40 minuta, na području općine Okučani provalili u obiteljsku kuću (vlasništvo 62-godišnjaka), otuđivši 20 KM.

Nakon što ih je susjed uočio i pozvao policiju, dvojica su pobjegla kroz polje, a dvoje u osobnom automobilu, bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, no policija je ubrzo u Okučanima zaustavila osobni automobil sa osumnjičenima. Dana 7. listopada, oko 4.30 minuta, policijski službenici Policijske postaje Novska uhitili su drugu dvojicu. Policijski službenici su pronašli otuđeni novac, oduzeli i vratili vlasniku, a protiv osumnjičenika dostavljaju odgovarajuće prijave općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Kriminalističkim istraživanjem, također je potvrđeno da je 32-godišnjak nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku, te mu je izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o strancima. Rješenjem Policijske postaje Okučani zabranjen mu je ulazak i boravak u Republici Hrvatskoj za vrijeme od dvije godine, te je doneseno rješenje o napuštanju Republike Hrvatske. Dana 7. listopada, oko 21 sati, predan je policijskim službenicima granične policije Bosne i Hercegovine.



Stranica