Preventivno represivne aktivnosti

Foto: PU brodsko-posavska

Od 14. do 20. rujna, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su preventivno represivne aktivnosti u području prometa u cilju postizanja povoljnog stanja sigurnosti, smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Pritom je utvrđeno 573 prekršaja u prometu, od čega je 313 prekršaja nepropisnih brzina. Utvrđeno je 44 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece, 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja ne poštivanja obveza vozača prema pješacima, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji u prometu (nepropisno pretjecanje i obilaženje, upravljanje vozilom pod zabranom, korištenje mobitela u vožnji, ne korištenje zaštitne kacige, prekršaji pješaka, tehnička neispravnost vozila i sl.).

Dana 19./20. rujna, u vremenu od 22 do 5 sati, na području Policijske uprave brodsko posavske provedena je preventivno represivna akcija u prometu ciljana na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola/droga. Tom prilikom, utvrđeno je 37 prekršaja od čega 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. U manjem broju, utvrđeni su i drugi prekršaji, kao što je: ne korištenje svjetla na vozilu tijekom noći, nepropisno zaustavljanje i parkiranje, ne ustupanje prednosti pješaku, ne korištenje sigurnosnog pojasa i dr. Najveća koncentracija alkohola od 1,34 promila, očitana je, dana 19. rujna, oko 23 sata, alko testiranjem 44-godišnjeg vozača.

Policija nastavlja sa preventivno represivnim aktivnostima u prometu, te podsjeća građane na obvezu poštivanja prometnih propisa, savjesnog i odgovornog ponašanja u prometu.   



Stranica