Predstavnici policija na sastanku s lovcima

Foto: PU brodsko-posavska

U ponedjeljak, 14. rujna u 18 sati Lovački savez Brodsko-posavske županije sazvao je 8. Sjednicu izvršnog odbora na kojoj su sudjelovali i predstavnici policije. Ispred Policijske uprave brodsko-posavske na sastanku s lovcima sudjelovao je načelnik policijske uprave Ante Zovak, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Franjo Galić i policijski službenik za prevenciju Boris Janč.

U uvodnom izlaganju načelnik Ante Zovak se osvrnuo na preventivni projekt o zajedničkoj suradnji policije i lovaca pod nazivom „Siguran lov“, kojeg su u travnju ove godine potpisali on i predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije Mato Grgić. Načelnik je u svom govoru ponovio bitne značajke kako postupati s oružjem u lovu i o odgovornom ponašanju za vrijeme lova te o načinu lova u graničnom pojasu. 

Nakon načelnika voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Franjo Galić je govorio o aspektima u prometu na cestama vezano za situacije kad cestovno vozilo naleti na divljač, problemi oko naplate šteta i odgovornosti u takvim situacijama.

Policijski službenik za prevenciju Boris Janč je sukladno projektu „Siguran lov“ u svom izlaganju najavio za listopad, studeni i prosinac održavanje koordinativnih sastanaka po mjesnim lovačkim udrugama na temu pravilnog i sigurnog postupanja u lovu.

Policija ovakvim susretima s lovcima želi kroz preventivni projekt „Siguran lov“ savjetodavno i edukativno sudjelovati u podizanju razine sigurnosti u lovištima od pravilnog načina rukovanja vatrenim oružjem i prevencije stradavanja u lovu do sprječavanja protuzakonitog lova i svih oblika protupravnog ponašanja u domeni lovstva.
 



Stranica