Aktivnosti policije u prometu na cestama

Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu od 31. kolovoza do 6. rujna prometna policija je provela niz preventivno-represivnih aktivnosti u prometu u cilju bolje sigurnost i sprječavanju činjenja prekršaja i smanjenja broja prometnih nesreća.

Tijekom proteklog tjedna policija je poduzela 517 mjera prema prekršiteljima prometnih propisa. Zbog alkohola iz prometa je isključeno 18 vozača, a zbog nepropisne brzine policijski službenici su postupali u 236 slučajeva. Zatečeno je šest osoba koje upravljaju vozilima bez položenog vozačkog ispita i tri vozača koja su upravljala pod zabranom. U prometu su zatečena četiri neregistrirana vozila, jedno tehnički neispravno i jedno kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Policija je zatekla šest vozača koja nisu koristili zaštitnu kacigu, a imali su tu obvezu. Utvrđen je jedan prekršaj pješaka i jedan prekršaj vozača prema pješacima.

Tijekom proteklog tjedna dogodilo se 25 prometnih nesreća od kojih 22 prometne nesreće s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno.  



Stranica