Dragovoljna predaja oružja

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su jučer oko 15,30 sati postupajući po akciji „Manje oružja, manje tragedija“ na poziv jedne žene sa područja općine Vrpolje radi dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih tvari obavijestili pirotehničare radi preuzimanja eksplozivnih sredstava. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su od nje preuzeli šest ručnih bombi M-75, jedan ručni bacač M-57 i oko 2,5 kilograma eksploziva, koje će na siguran način uništiti.

Policija poziva sve građane koji još posjeduju ovakva opasna minsko-eksplozivna sredstva i drugo oružje da na isti način obavijeste policiju na broj 192, te se na takav način riješe opasnosti od ovakvih ubojitih sredstava, koja mogu dovesti do tragičnih događaja i posljedica, posebno ako ih nađu djeca ili druge osobe, koje zbog nestručnosti i neznanja u dodiru s takvim sredstvima mogu nastradati.

Također, policija upozorava građane da ne odlažu ili ostavljaju ubojita sredstva na javnim prostorima, u prirodi, bacaju u smeće ili slično, jer na takav način ugrožavaju živote drugih ljudi, te takvo neodgovorno ponašanje može rezultirati teškim stradavanjem osoba.

Savjet je policije da oružje i druga ubojita sredstva ne donose sami u policijske postaje zbog opasnosti prilikom transporta, odnosno neželjenog ozljeđivanja već nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozovu policiju na broj 192, te će policija poslati stručne i osposobljene policijske službenike na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja ubojitih sredstava na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je i Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna i vremenski neograničena te policija poziva građane da joj se pridruže jer svi građani mogu dragovoljno predati oružje i druga ubojita sredstava bez ikakvih sankcija, a dodatne informacije se mogu dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 



Stranica