Sjedio na vratima automobila i ispao iz vozila na kolnik

Foto: Ilustracija

U subotu oko 19,40 sati na kolniku državne ceste kod mjesta Velika Kopanica dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Osobnim automobilom na čelu jedne svadbene kolone vozila pod utjecajem alkohola (0,93 promila) upravljao je 23-godišnjak s područja Zagreba s kojim se na prednjem sjedištu vozio 31-godišnjak također s područja Zagreba. Kolona vozila kretala se kolnikom ceste od sjevera u smjeru juga. Mladić na mjestu suvozača koji je također bio pod utjecajem alkohola (1,48 promila) nije bio vezan sigurnosnim pojasom i prilikom kretanja vozila sjedio je na desnim vratima na kojima je bilo spušteno staklo na način da su mu noge bile u vozilu, a gornji dio tijela vani priliko čega je u rukama držao zastavu Republike Hrvatske kojom je mahao i naginjao se prema van. U jednom trenutku 31-godišnjak je iz automobila pao na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda prilikom pada iz automobila liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje su mu ozljede okvalificirane kao teške tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju.

Policije će nadležnom državnom odvjetništvu protiv vozača dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok će zbog alkoholiziranosti i drugih prekršaja u prometu prekršajno odgovarati i vozač i suvozač.



Stranica