Osumnjičen za sedam teških krađa

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, operativnim radom na terenu i dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili su sedam kaznenih djela teške krađe, za koja su osumnjičili 29-godišnjaka.

Naime, dana 25. kolovoza, oko 4 sata, u Novoj Gradiški, u naselju Urije, policijski službenici su prilikom nadzora uočili muškarca u blizini kioska, odnosno mjesta počinjenja kaznenog djela, koji se dao u bijeg nakon što je ugledao policiju, ostavivši vreću sa otuđenim predmetima. No, ubrzo je uhvaćen te je utvrđeno da je riječ o 19-godišnjaku koji je pomagao 29-godišnjaku u počinjenju kaznenog djela, a koji je također ubrzo pronađen i uhićen.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnjak, u vremenu od 9. lipnja do 25. kolovoza, noću, provalio u sedam kioska, od čega u pet kioska na području Nove Gradiške te po jedan kiosk u Novoj Kapeli i Cerniku. Pritom je otuđivao razne prodajne artikle: oko 2800 raznih kutija cigareta, 6 mobitela, tablet, duhan, te više boca bezalkoholnih pića.

Policijski službenici su dio otuđenih predmeta pronašli, koje će vratiti vlasniku. Policija obojicu osumnjičenika kazneno prijavljuje nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a osumnjičeni 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.



Stranica