Sankcionirani alkoholizirani vozači

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 21. kolovoza, oko 20 sati, u Gornjim Bogićevcima, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani biciklista i pritom se lakše ozlijedio. Policija je očevidom utvrdila, da je 57-godišnjak upravljao biciklom, te je u jednom trenutku pao na kolnik, ozlijedivši se. Liječnička pomoć ukazana mu je u bolnici u Novoj Gradiški gdje su ozljede okvalificirane kao lakše. Policijski službenici su alko testom u organizmu bicikliste očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,25 promila. Također su utvrdili da 57-godišnjak na sebi nije imao reflektirajući prsluk ili drugu reflektirajuću odjeću.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 22. kolovoza, oko 2.10 minuta, u Novoj Gradiški, prilikom nadzora prometa, utvrdili su da 43-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alko testom su u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2.24 promila.

Policijski službenici su alkoholizirane vozače zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja, te protiv obojice podnose prekršajne prijave prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica