Riješena 22 kaznena djela teške krađe provaljivanjem u obiteljske kuće

Foto: Ilustracija

Zbog više kaznenih djela teške krađe, provale u obiteljske kuće i stanove policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod proveli su kriminalističko istraživanje nad tri ženske osobe u dobi od 25, 49 i 50 godina s područja općine Oriovac.

One su osumnjičene da su tijekom prošle godine i do srpnja ove godine na području općina Oriovac, Sibinj, Brodski Stupnik počinile 21 kazneno djelo teške krađe (provale u obiteljske kuće). U ovim provalama iz obiteljskih kuća otuđena je razna roba i predmeti kao npr. bijela tehnika, televizori, dvije mašine za šivanje, mikrovalna pećnica, zatim razni alati, bušilice, brusilice, motorne i ubodne pile, trimer za šišanje trave, razni odjevni predmeti, jakne, odjela, obuća, više komada raznih stolnjaka, heklanih miljea, posteljine, ručnika, zlatni i srebrni nakit i predmeti od zlata, jedan ražanj, jedan zidni sat, bakrene cijevi za grijanje, više komada raznog alkoholnog pića, strani i domaći papirni novac i drugi vrijedni predmeti.

Osim ovih kaznenih djela 25-godišnjakinja je osumnjičena da je zajedno sa još tri osobe (dvije muške 22 i 38 godina i jedna ženska 27 godina) s područja općine Sibinj tijekom mjeseca srpnja ove godine počinila tešku krađu, kada je provaljeno u obiteljsku kuću 63-godišnjaka na području općine Brodski Stupnik dok se vlasnik nalazio u Austriji. Tom prilikom je iz prostorija obiteljske kuće otuđen jedan televizor, indukcijska ploča za kuhanje, više komada posteljine, plahti za krevete, ručnika, dva jastuka, kutija s božićnim ukrasima, veća količina raznog alkoholnog pića čime je vlasnik oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija je dio ukradenih predmeta pronašla kod osumnjičenih i biti će vraćeni vlasniku. Zbog kaznenih djela teška krađa policija će protiv osumnjičenih osoba nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznenih prijava.  



Stranica