Susret mladih Slavonskog Broda i Vukovara

Dana 9. srpnja, s početkom u 9.30 minuta, u Centru mladih u Slavonskom Brodu, održan je susret mladih Vukovara i Slavonskog Broda, koji je organizirao Europski dom Vukovar u suradnji s Europskim domom Slavonski Brod. Susret je dio projekta Mreža mladih u zajednici, a provodi se u partnerstvu s Projekt centrom  

Foto: Intormacijski centar za mlade Brodsko-posavske županije

Dana 9. srpnja, s početkom u 9.30 minuta, u Centru mladih u Slavonskom Brodu, održan je susret mladih Vukovara i Slavonskog Broda, koji je organizirao Europski dom Vukovar u suradnji s Europskim domom Slavonski Brod. Susret je dio projekta Mreža mladih u zajednici, a provodi se u partnerstvu s Projekt centrom Borovo i Klubom mladih Općine Tompojevci te u suradnji s općinama Lovas, Trpinja, Negoslavci i Gradom Ilokom.

Susret u Slavonskom Brodu je svojevrsno studijsko putovanje mladih i lokalnih dionika u zajednici koji rade s mladima (jedinice lokalne samouprave, savjet mladih, kontakt policija u zajednici, Hrvatski zavod za zapošljavanje, udruge). Cilj je putovanja razmjena iskustava i dobrih praksi u radu s mladima te u suradnji s lokalnom zajednicom, davanje uvida u mogućnosti za organiziranje različitih aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvalitete života mladih.

 Mlade Vukovara dočekali su predstavnici Odjela za društvene djelatnosti Slavonskoga Broda, Razvojne agencije Sl. Borda, CISOKa-a koji djeluje pri PU HZZ-e, PU brodsko-posavske, Savjeta mladih grada Sl. Broda te predstavnici Europskog doma, Informacijskog centra za mlade BPŽ-a, Parlamenta mladih Sl. Brod, udruga LIMA i Zebrica.

Policijski službenici Odsjeka za javni red i mir te prevencije Policijske uprave brodsko posavske upoznali su nazočne o preventivnim projektima koji se provode na nivou Brodsko-posavske županije, a koji su vezani za probleme sa kojima se suočavaju mladi.

Susretu su prisustvovali i kontakt policajci iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koji su nazočne upoznali o problemima sa kojima se susreću u radu sa mladim osobama.

Mladi Vukovara su u konačnici sa ostalim sudionicima  razmijenili informacije, dali uvid u prednosti i nedostatke u radu s mladima te na taj način potaknuli mlade na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici, ali i na međusobnu suradnju s drugim sredinama.  



Stranica