U privatnoj šumi posjekli 80 stabala

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 41 i 34 godine s područja općine Brodski Stupnik zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa.

Dvojicu muškaraca su policijski službenici u petak, 19. lipnja zatekli u privatnoj šumi kod Brodskog Stupnika, vlasništvo 55-godišnjaka iz Slavonskog Broda kako motornom pilom sijeku šumu. Tom prilikom je pored njih, na prikolicu za izvlačenje drva iz šume zatečeno, izrezana oko tri prostorna metra drveta cera.

Obavljenim očevidom i provedenim kriminalističkim istraživanjem oni su osumnjičeni da su od 13. do 19. lipnja posjekli oko 80 stabala hrasta, cera, bukve i graba od čega je dio stabala i trupaca hrasta pronađen pored sječenog panja dok su jedan dio posječenih i izrezanih drva odvezli čime su oštetili vlasnika šume za nekoliko desetaka tisuća kuna. Pronađena izrezana drva su uz potvrdu od njih oduzeta i predana vlasniku šume.

Policija će protiv njih Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krađa.  



Stranica