Dvije ženske osobe osumnjičene za prijevare

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Nova Gradiška, dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili dva kaznena djela prijevare. U prvom slučaju 49-godišnjak se u prosincu prošle godine putem interneta javio na oglas u namjeri kupnje mobitela. Kontaktirao je žensku osobu i po dogovoru uplatio

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Nova Gradiška, dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili dva kaznena djela prijevare. U prvom slučaju 49-godišnjak se u prosincu prošle godine putem interneta javio na oglas u namjeri kupnje mobitela. Kontaktirao je žensku osobu i po dogovoru uplatio 1600 kuna, no u pristiglom paketu je dobio drugi mobitel vrijedan oko 100 kuna. Policijski službenici za kazneno djelo prijevara sumnjiče 26-godišnjakinju.

U drugom slučaju 26-godišnjak je, dana 30. ožujka, također na internetu pronašao oglas u vezi prodaje mobitela. S obzirom da je namjeravao kupiti mobitel, stupio je u kontakt sa ženskom osobom i dogovorio način primopredaje. Uplatio je iznos od 1700 kuna i po prethodnom dogovoru sačekao autobus na kolodvoru u Novoj Gradiški, no mobitel mu nije dostavljen. Policija za ovo kazneno djelo sumnjiči 20-godišnjakinju.

U obadva slučaja policijski službenici su upoznali oštećene osobe sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe.



Stranica