Održani 12. Moto susreti u Slavonskom Brodu

Foto: PU brodsko-posavska

U vremenu od 8. svibnja do 10. Svibnja, tijekom održavanja 12. Moto susreta, na Poloju, prijavljena su tri kaznena djela krađe, kojom prilikom su vlasnici u dobi od 42, 20 i 19 ostali bez mobitela, novčanika, osobnih dokumenata, bankovnih kartica i novca. Materijalna štete iznosi više tisuća kuna.

Dana 9. svibnja, oko 6 sati, javni red i mir su remetili 26-godišnjak i 29-godišnjak, koji su vikali i galamili, međusobno se vrijeđajući pogrdnim riječima. Prilikom policijskog postupanja, 29-godišnjak je vrijeđao pogrdnim riječima i policijske službenike, koji su od njega oduzeli nož na rasklapanje. Policija protiv obojice dostavlja prekršajne prijave Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 29-godišnjaka i prijavu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Policija je evidentirala i dva prekršaja u prometu, u Splavarskoj ulici, tijekom trajanja Moto susreta. Dana 9. svibnja, oko 19 sati, kontrolirali su 28-godišnjeg vozača osobnog automobila Mercedes, utvrdivši da upravlja vozilom pod zabranom, a alkotestom su u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,30 promila. Nadalje, oko 23 sata, policijski službenici su zaustavili neregistrirani moped (bez registracijskih oznaka), kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 19-godišnjak. Alkotestom u njegovu organizmu očitali su koncentraciju alkohola u iznosu od 0,51 promila. Policijski službenici protiv obojice prekršitelja podnose prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

U vremenu od 8. do 10. svibnja, na sportsko rekreacionom centru Poloj, Splavarska ulica, u Slavonskom Brodu, održani su 12. Moto susreti. U prvom dijelu Moto susreta, dana 8./9. svibnja, bilo je oko pet tisuća posjetitelja. Dana 9. svibnja, na utrci ubrzanja, na državnoj cesti D53, sudjelovalo je 50 motorista, kojoj je prisustvovalo oko tisuću motorista i oko dvije tisuće posjetitelja, te je drugom dijelu Moto susreta (9.10. svibnja), bilo nazočno oko 10 tisuća posjetitelja.

Moto susreti su prošli u najboljem redu bez većih posebnosti i intervencija policije (izuzev spomenutih slučajeva), te nije bilo remećenja javnog reda i mira u većem obimu, niti težeg ozljeđivanja osoba.



Stranica