Sastanak u sklopu 3. Komponente projekta "Zdrav za 5!"

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je Županijskom zavodu za javno zdravstvo u Slavonskom Brodu, održan međusektorski sastanak u sklopu 3. Komponente projekta „Zdrav za 5!“, na kojem su sudjelovali policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predstavnica Županije brodsko-posavske zadužena za poslove zaštite okoliša i prirode te predstavnici obrazovanja, odnosno osnovnih i srednjih škola.

Policijski službenik za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske Boris Janč, upoznao je prisutne sa dosadašnjim rezultatima provođenja projekta „Zdrav za 5!“ za prošlu godinu te rezultatima provedbe ovogodišnje 1. Komponente projekta. Također je istaknuo i buduće zadaće predstojeće provedbe 2. Komponente, no i druge aktivnosti koje će se odvijati u okviru spomenute Komponente.

Na sastanku su razmijenjena iskustva vezana uz ovisnost o drogi, alkoholu i kockanju te je istaknuta važnost kontinuiranog praćenja novih trendova i saznanja o ovim tematskim područjima.

Nakon sastanka na kojem je prisustvovalo oko 30 osoba, održana je radionica u okviru koje je na temu Sintetski opijati, govorila voditeljica Službe za prevenciju ovisnosti Županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. Irena Jurišić.  



Stranica